Peking - 2004

Peking in de zomer is warm en voelt klam aan. Het lijkt of de vochtige lucht sterk vervuild is met uitlaatgassen. Pas na een regenbui voelt het, eventjes, fris aan. Onvoorstelbaar veel mensen wringen zich op de fiets door het chaotische verkeer. Taxi's rijden als gekken en het gaat allemaal (meestal) net goed. De mensen zijn vriendelijk en je hebt geen moment een onveilig gevoel in deze metropool.  Niet te missen natuurlijk: het gigantische Plein van de Hemelse Vrede. Via dit plein loop je naar de Verboden Stad, het verblijf van de Chinese keizers. Opvallend: veel Chinezen willen een foto van ons met hun kind of met henzelf!
De Chinese Muur is bijzonder indrukwekkend en geweldig mooi gelegen op een bergkam. Redelijk rustig is het nog bij Mutianyu, 70 km van Peking. Voor 2 euro  (!) eet je heerlijk in het restaurantje links net na de souvenirkraampjes voor de kabelbaan.

In het Tiantan park kijk je je ogen uit bij het Tai Chi: bewegingsoefeningen in allerlei vormen. Het Zomerpaleis tenslotte geeft een goede indruk van het luxe leven van de keizers.

Tip: Geld pinnen kan slechts op enkele plaatsen in Peking. Dollars, Euro's en Traveller cheques kun je in elk hotel makkelijk zonder extra kosten wisselen. Zorg dat je altijd een adreskaartje van het hotel in je zak hebt, want Peking is onvoorstelbaar groot met onvoorstelbaar veel mensen waarvan er echter maar weinig Engels spreken! Als je zelf een woordje Chinees spreekt wordt dat overigens geweldig op prijs gesteld. En een paar woordjes is echt niet zo moeilijk. Ga daarvoor bijvoorbeeld naar http://www.geledraak.nl/reizen/reischinees.html  Daar vind je een aantal veel gebruikte woorden en zinnetjes, compleet met uitspraak! De site van geledraak biedt heel veel info over China net als de site http://reisverhalen-azie.pagina.nl. Nog een interessante site: www.reisverhalen.net.

Ge´nteresseerd in het van dag tot dag reisverslag? Klik hier
 

Photo Number 1 Photo Number 2 Photo Number 3 Photo Number 4
Photo Number 5 Photo Number 6 Photo Number 7 Photo Number 8
Photo Number 9 Photo Number 10 Photo Number 11 Photo Number 12
Photo Number 13 Photo Number 14 Photo Number 15 Photo Number 16

Created with Web Album Generator