Egypte
2000

Egypte - imponerend. Een beter woord kan ik niet bedenken voor dit land met zijn grootse verleden, een must voor iedereen die iets geeft om oude culturen.
Laat het landschap aan je voorbij glijden aan boord van een van de vele cruiseschepen over de levensader van Egypte: de Nijl. Je ziet dorpen waar de tijd heeft stilgestaan naast stadjes met hectisch verkeer.
Het vroege voorjaar is een perfecte tijd voor Egypte. Overdag loop je al in een shirtje. Wel koelt het 's avonds zo in maart nog behoorlijk af, maar dat komt je nachtrust alleen maar ten goede.
Alles speelt zich af op die smalle strook grond naast de rivier en net iets verder het binnenland in, bruikbare landbouwgrond was natuurlijk schaars, vind je al die tempels en graven waar je duizenden jaren later nog stil van wordt.
Dat mensen dit toen al klaarspeelden. Onvoorstelbaar. En dat er nog zoveel van intact is. De tegenstelling met bijvoorbeeld de fijne afwerking in de Thaise tempels kan  niet groter zijn.  Als het gaat over Egypte heb je het over kolossale blokken marmer, met eindeloos geduld en groot vakmanschap aaneen gevoegd, alles tot meerdere eer en glorie van de godkoning:
de farao.
 

Photo Number 1 Photo Number 2 Photo Number 3 Photo Number 4
Photo Number 5 Photo Number 6 Photo Number 7 Photo Number 8
Photo Number 9 Photo Number 10 Photo Number 11 Photo Number 12
Photo Number 13 Photo Number 14

Created with Web Album Generator