Griekenland

Veel mensen kennen alleen de eilanden. Griekenland heeft echter veel meer te bieden. Op cultuurgebied geldt Griekenland natuurlijk als de bakermat van onze beschaving, maar behalve de ontelbare cultuurschatten bewonderen, kun je in  Griekenland eindeloos wandelen  of gewoon even uit de auto stappen en genieten van het zoveelste mooie uitzicht onderweg.
Het voorjaar is de beste tijd voor je Griekse vakantie als je optimaal wilt genieten van het natuurschoon, maar ook in het najaar is de temperatuur zeer aangenaam en als het je te doen is om de talloze overblijfselen uit de oudheid zijn de maanden september en oktober zelfs perfect.
Het landschap en de cultuur, het heerlijke klimaat in voor- en najaar, de Griekse vriendelijkheid (zeker als je een beetje Grieks kent) en de Griekse keuken maken Griekenland tot onze favoriete vakantiebestemming.

Een goede reisgids is "Griekenland" van de ANWB. Deze gids geeft goede informatie over het land, de geschiedenis en de bezienswaardigheden. Ook heel goed is "Griekenland" uit de serie Trotter van Lannoo. Deze gids geeft o.a. prima informatie over het vervoer, verblijfsmogelijkheden en eten en drinken. Kreta heeft zijn eigen reisgidsen: bijv. "Kreta" uit de serie Deltas.