Peru -2006

Peru: hart van het oude Incarijk met een eeuwenoude beschaving en een kleurrijke indiaanse bevolking. De Spaanse invloeden zijn talrijk, maar de eigen indiaanse cultuur krijgt steeds meer de plaats die het verdient. Het Quechua is, naast het Spaans, inmiddels officieel erkend en wordt ook steeds meer gesproken. Zorg er zeker voor dat je wat Spaans kent, want slechts een enkeling spreekt Engels. Lima is een wat gore stad, met wel een mooi centraal plein. De wijk Miraflores ziet er veel beter uit. 
Het klimaat in Peru wordt grotendeels bepaald door de hoogte, maar varieert van heet tot koud en van nat tot droog. Wij waren er in oktober en het weer was geweldig: veel zon en slechts een spatje regen.
Het eten is er, behalve het ontbijt, heerlijk, de mensen zijn vriendelijk en van de vele horrorverhalen over berovingen en zo, hebben we niets gemerkt. Natuurlijk berg je je portemonnee niet losjes in je achterzak en een handtas laat je zeker thuis. 's Avonds pak je in Lima altijd een taxi, ook als je hotel maar 10 minuten lopen is. Taxi's zijn goedkoop, de bus is nog veel goedkoper en eten doe je voor een habbekrats; veel kip, maar ook rund- en varkensvlees en natuurlijk cavia, waar ik overigens niet veel aan vond, beetje visachtig smaakje en weinig vlees. Soms kom je een best uitgebreid buffet tegen met veel onbekende, maar heerlijke gerechtjes. De flessen bier hebben desgewenst een inhoud van 620 ml(!), maar ook het nationale drankje Pisco sour is heerlijk.
Pinnen kan in elke plaats van betekenis, dollars en euro's kun je overal wisselen.
Ge´nteresseerd in het reisverslag? Klik hier

Photo Number 1 Photo Number 2 Photo Number 3 Photo Number 4 Photo Number 5
Photo Number 6 Photo Number 7 Photo Number 8 Photo Number 9 Photo Number 10
Photo Number 11 Photo Number 12 Photo Number 13 Photo Number 14 Photo Number 15
Photo Number 16 Photo Number 17 Photo Number 18 Photo Number 19 Photo Number 20

Created with Web Album Generator